Veesser Enkweg 54, 8194 LM Veessen
tel +31 (0)578-631 567, mob +31 (0)6 216 311 65

Home__Sitemap__Links__Contact


Omgeving

Bed and Breakfast Studio Brons is gelegen in het dorp Veessen in de IJsselvallei.
De IJssel wordt door veel mensen ervaren als de mooiste rivier van Nederland. Vooral omdat de IJsseldijk zich in dit gebied vlak langs de rivier slingert. Dit weidse rivierenlandschap met de eeuwenoude weteringen, dijken en uiterwaarden gaat in het westen over in het oerlandschap van de Veluwe met zijn beken en heidevelden en uitgestrekt bossen. Voor onze gasten een ideaal gebied om te verblijven en rond te kijken.

Veessen ligt prachtig aan een grote meander van de IJssel en heeft een rijke historie die vooral te danken is aan zijn ligging aan de rivier. Hoog op de dijk kun je het landschap, vol met vogels goed overzien. Er zijn diverse terrassen aan het water, waar het goed toeven is. ’s Zomers kunt u genieten van het echte hollandse gezicht op molens in de dorpen en de grazende koeien in de uiterwaarden. Het is heerlijk om vanuit de Bed and Breakfast in dit alle rust een stuk te wandelen.

Aan de Gelderse kant vindt u naast Veessen op korte afstand de dorpen Heerde, Welsum en Wapenveld. Heerde heeft een leuke dorpskern met veel winkels en terrasjes. In Welsum kunt u lekker eten op het grote terras van Eet Tapperij Bijsterbosch een begrip bij motor- en oldtimer liefhebbers (www.klassiekentechniek.nl). Voor mensen die in geschiedenis ge´nteresseerd zijn: richting Terwolde bevinden zich nog de bunkers van de IJssellinie, de commandobunker en het noodhospitaal zijn ’s zomers te bezichtigen.

Wilt u liever een kijkje nemen of lekker fietsen aan de overkant van de rivier dan kunt u met het Kozakkenveer (voetveer) in Veessen of met de veerpont naar het dorp Wijhe van waaruit u Salland kunt ontdekken.

Fietsen
In onze Bed and Breakfast beschikken wij over het fietsknooppunten boek en natuurlijk over fiets- en wandelroutes van de streek.

Fietsroutes:
Route + 40 km
Veessen, Wijhe, Olst, Boskamp, Diepenveen, Deventer, Terwolde, Welsum, Veessen.

Route + 33 km
Veessen, Wijhe, De Duursche Waarden, Olst, Welsum, Oene, Heerde, Veessen.

Route + 45 km
Twee maal de IJssel over: Veessen, Kozakkenveer naar Fortmond (Theehuis de Fortmonder), Wijhe, Herxen, natuurreservaat, Windesheim, met fiets en voetveer ’t Kleine Veer van Zwolle naar Hattem (Theeschenkerij Oldeniel bij de aanlegsteiger!), via Wapenveld (door het Zwolse bos en Kloosterbos), Marle, Veessen.

Route + 45 km
Veessen, door de Wapenveldse broek naar Wapenveld, door het Zwolse bos, langs landgoed Petrea, om de Oldebroekse heide, ’t Loo Oldebroek, ’t Harde, langs de Zanden, De Dellen, Bakhuisbos, Heerde, Veessen

Wandelen
In deze regio kunt u genieten van vele dagwandelingen en liggen veel streekpaden.
Het Maarten van Rossumpad (wandelpad LAW4) loopt over circa 300 km tussen Den Bosch en Ommen door het Rivierengebied, de Veluwe (langs Wapenveld) naar Salland en de Vechtstreek.
Via de website van het Wandelplatform-LAW zijn allerlei wandelroutes te downloaden, wij geven u graag informatie hierover. U hebt keuzes uit lokale ommetjes van 15 km, dagroutes van 30 tot 60 km. De routes zijn met bordjes bewegwijzerd. Iedere VVV (Heerde, Epe) beschikt ook over de kaarten. Wij maken graag een lekker lunchpakket voor u klaar voor in de rugzak.

Kunst en Cultuur
Onze Bed and Breakfast is een goed uitgangspunt om te genieten van de cultuur in deze streek. De Hanzesteden, Deventer, Hattem en Zwolle liggen nog geen 20 km hier vandaan. Deze steden hebben een mooie oude binnenstad. Er zijn musea en galeries. Uiteraard zal een hapje eten en drinken tussendoor geen probleem zijn, in de steden vindt u volop aantrekkelijke eetgelegenheden.
Museum De Fundatie heeft een vestiging in Zwolle maar ook in Heino aan de overkant van de IJssel.
Ook in Veessen is kunst te bekijken en Epe (10 km)heeft verschillende galeries. We geven u graag informatie.

Golfen
Er zijn vele mogelijkheden om te golfen in de regio.
De Hattemse Golf-en Countryclub, Dutch Golf Hattem, Golfclub Zwolle en Ommen, de Sallandse Golfclub ‘de Hoek’ in Diepenveen. Heerde heeft een Pitch en Putt.

Maneges
In Heerde en Wapenveld zijn een aantal maneges. Bij de Horsthoekhoeve, Marskamp in Heerde en De Doornbos en het Manege en Ruitersportcentrum in Wapenveld.

Motortochten
Onze streek is bekend bij vele motorrijders door de kleine rustige wegen. Op de dijk geniet iedereen van het prachtige zicht op de IJssel. Informatie over mooie routes is aanwezig.
Wij ontvangen motorrijders graag in onze Bed and Breakfast. De motor kan veilig gestald worden.

Wellness
Wij werken samen met wellness resort de Veluwse Bron in Emst, 12 km van Veessen. Vouchers kunt u hier betrekken. Kijkt u ook eens naar ons Wellness arrangement!
De Veluwse Bron ligt op een landgoed aan de rand van een meer in een gebied waar rust en ontspanning de boventoon voeren. Het heeft de mooiste wellnessfaciliteiten, waaronder een compleet Oosters badhuis, kruidenbaden en veel omvattende behandelingen op het gebied van beauty en health. Er zijn ook speciale badkledingdagen (www.badkledingdagen.nl).

Vissen
Voor mensen die over een VISpas van de hengelsportfederatie Sportvisserij Nederland beschikken is deze streek een el dorado. Zij kunnen met twee hengels en alle toegestane aassoorten vissen in alle wateren in de streek die zijn opgenomen in de Landelijke Lijst van Viswateren. Er worden vaak viswedstrijden georganiseerd aan de oevers van de IJssel.
Hengelsportvereniging “De Snoekbaars” in Heerde-Epe kan alle informatie verstrekken.

Weekmarkten

Heerde

Vrijdagmiddag
Epe Woensdagochtend
Apeldoorn Vrijdagochtend
Deventer Gehele zaterdag
Twello Vrijdagmiddag

Toeristische informatie is in onze mappen in de Bed and Breakfast aanwezig!!
Wij genieten van deze prachtige streek u vast ook.