Rozenhofstraat 2, 7439 AB Steenenkamer (gem. Voorst)
tel +31 (0)570-835 476, mob +31 (0)6 216 311 65, info@ontwerpstudiobrons.nl

Home__Sitemap__Links__Contact
PORTFOLIO
BEPLANTINGSPLAN


Beplantingsplan

Het beplantingsplan opstellen is misschien wel het belangrijkste en moeilijkste bij de ontwikkeling van een tuin. Er zijn duizenden soorten planten in diverse groepen (bomen, vaste planten, éénjarigen enz.) waaruit je kunt kiezen. Maar welke soorten doen het in uw tuin en welke vindt u mooi? Er moet rekening gehouden worden met de grondsoort en standplaats (zon of schaduw), hoogte, bloeitijd, kleur, kleurcombinaties, geur, maar ook bladvormen, bloemvormen, wintergroen en de winterhardheid van de plant. Daar is jaren studie voor nodig om dit te weten. Juist de goede combinaties maken is mijn vak, mijn grote passie op tuingebied. De voorkeuren van de klant vormen wel een belangrijk uitgangspunt.

Wat kunt u van een beplantingsplan verwachten?
Dat het duidelijkheid geeft over de planten die in uw tuin gebruikt worden. Het plan bestaat uit een tekening en een plantenlijst, waarop de kleur, de hoogte van de plant en de bloeitijd vermeld staan. Bij de plantlijst kunnen foto’s gevoegd worden en eventueel onderhoudsadviezen.
In een persoonlijke gesprek geef ik een toelichting op het beplantingsplan. De beplanting kunt u door mij laten leveren, ik kan u geheel vrijblijvend hiervoor een prijsopgave doen. Mijn prijs ligt over het algemeen stukken lager dan wanneer u de planten bij het tuincentrum haalt. Ik bestel rechtstreeks bij de kweker of groothandel.

Mocht u zelf de tuin willen beplanten, dan kan ik de planten wel volgens de tekening in uw tuin ‘uitzetten’. Hiervoor geldt wel een uurtarief. Indien het een groot project is zal ik een hovenier benaderen om mij te assisteren met het beplanten van uw tuin.

Met mijn ervaring ben ik in staat om de mooiste borders voor uw tuin te ontwerpen, ik toon u graag foto’s met voorbeelden daarvan.Downloaden de plantenlijst van het beplantingsplan.